maandag, 6. februari 2023 - 9:53

Plofkraak geldautomaat centrum Amsterdam

forens-afzetlint-busje
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsteram

Op de vroege ochtend van maandag 6 februari hebben meerdere personen even voor 05:00 uur een plofkraak gepleegd aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam-Centrum. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

Even voor 05.00 uur kreeg de meldkamer meerdere meldingen dat er harde knallen te horen waren in de omgeving van de Plantage Middenlaan. Politieagenten gingen direct naar de locatie en constateerden dat een geldautomaat het doelwit was. De geldautomaat bleek volledig vernield. Ook is er veel schade aan de gevel ontstaan. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen en het was niet nodig om naastgelegen panden te ontruimen. De recherche, de Teamleider Explosievenverkenning en de Explosieven Opruimingsdienst doen uitgebreid onderzoek om te achterhalen wie de daders zijn. Ook wordt er door specialisten van Forensische Opsporing sporenonderzoek verricht en camerabeelden uitgekeken.

De verdachten, allen in het donker gekleed, zijn op in ieder geval één scooter gevlucht in de richting van de Hoogte Kadijk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: