vrijdag, 17. maart 2023 - 14:02 Update: 17-03-2023 16:40

Fietser ernstig gewond na verkeersongeval Scheldestraat Amsterdam

aanrijding-fietser-vrachtwagen
Foto: Bon
Amsterdam

Vrijdagochtend is in Amsterdam rond 10.30 uur een fietser bekneld geraakt onder een vrachtwagen. 'Dit gebeurde op de Scheldestraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. De vrouw op de fiets raakte hierbij ernstig gewond', zo meldt de politie vrijdag.

Zwaar letsel

'Zij is, nadat de brandweer haar wist te bevrijden, met spoed en met zwaar letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een onderzoeksteam dat gespecialiseerd is in ernstige verkeersongevallen doet onderzoek naar het voorval. Zij roepen getuigen en omstanders op om informatie en eventuele camerabeelden te delen met de politie', aldus de politie.

Kruising

Het ongeval tussen de fietser en de vrachtwagen gebeurde rond 10.30 uur op vrijdag 17 maart 2023 en vond plaats op de kruising van de Scheldestraat met de Churchilllaan. Vanwege het onderzoek ter plaatse zijn de Churchilllaan en de Scheldestraat nog enige tijd gestremd, ook voor het openbaar vervoer.

Bestuurder

De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden en zal als verdachte worden gehoord, zoals gebruikelijk is bij ernstige verkeersongevallen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):