zondag, 2. april 2023 - 10:28 Update: 02-04-2023 15:18

Vier mannen overleden bij ernstig verkeersongeval in Friese Jirnsum

donker-ongeval-scherm
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Jinsum

Zaterdagavond zijn bij een ernstig verkeersongeval aan de Rijksweg in het Friese Jirnsum vier jonge mannen om het leven gekomen. Dit meldt de politie zondag.

Voertuig tegen boom en in sloot beland

Om 21.25 uur kwam zaterdagavond bij de meldkamer de eerste melding binnen van een ernstig ongeval. Een auto was de weg geraakt en tegen een boom gereden waarna het voertuig in een sloot is beland. Hulpdiensten waaronder politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter (MMT) kwamen ter plaatse.

Vier inzittenden overleden

Aangekomen bij de plaats van het ongeval zagen hulpverleners dat de vier inzittenden van de auto waren overleden aan hun verwondingen. Het gaat om vier mannen van 41, 39, 39 en 35 jaar. Alle mannen komen uit de gemeente Súdwest-Fryslân.

Politie onderzoekt ongeval

De politie is een onderzoek gestart. Specialisten van Forensisch Opsporing Verkeer hebben in de avond en nacht onderzoek verricht. Ook wordt er gesproken met mogelijke getuigen en omwonenden. 

Fietser(s) gezocht

We zijn in het onderzoek op zoek naar getuigen. Ten tijde van het ongeval zouden er mogelijk mensen over het fietspad hebben gefietst. We zijn specifiek op zoek naar deze fietser(s).

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: