woensdag, 5. april 2023 - 19:05

ANWB verwacht files rond het paasweekend

Foto van file op snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De ANWB Verkeersinformatie verwacht drukte op de weg rond het paasweekend. De spits van donderdagavond 6 april verloopt erg druk en op tweede paasdag staan er files door terugkerende toeristen. Ook op dinsdag na Pasen zijn de files traditiegetrouw langer dan anders.

Donderdag tijdens de avondspits veroorzaakt de combinatie van het gebruikelijke woon- werkverkeer en recreatieverkeer langere files dan anders. De meeste vertraging is er in het midden van het land en in Noord-Brabant. Drukke wegen zijn de A1 Amsterdam-Apeldoorn, de A2 en A27 van Utrecht naar het zuiden en in de grensstreek..

Veel Duitse toeristen zijn donderdag en vrijdag onderweg naar de kust en de Waddeneilanden. Dat is vooral te merken aan de drukte richting Zeeland en op de N9 richting Den Helder.

Tijdens het paasweekend zijn de Keukenhof en de Designer Outlet in Roermond grote publiekstrekkers. Op de wegen richting Zandvoort wordt het zaterdag en zondag druk door de paasraces op het circuit.

Verder is de Heinenoordtunnel in de A29 van Rotterdam naar Bergen op Zoom van vrijdagavond tot dinsdagochtend dicht vanwege werkzaamheden. Dat veroorzaakt files op de alternatieve routes.

Op tweede paasdag is er naast dagtoerisme ook veel terugkerend (buitenlands) vakantieverkeer op de weg. Daardoor ontstaan vanaf het middaguur in het midden en zuiden van het land files.

De afgelopen jaren verliep de spits op de dinsdagochtend na Pasen heel druk. De ANWB verwacht ook dit jaar een hele drukke dinsdagochtendspits.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):