donderdag, 4. mei 2023 - 10:18 Update: 04-05-2023 19:50

Zelensky brengt verrassingsbezoek aan Nederland

zelensky-toespraak-Den Haag
Foto: Screenshot YouTube / NOS
Den Haag

President Volodymyr Zelensky is woensdagavond laat aangekomen op Schiphol voor een verrassingsbezoek aan Nederland. Het bezoek was in het diepste geheim gepland en voorbereid. De Oekraïense president kwam rond 22.00 uur aan op Schiphol met het Nederlandse regeringstoestel vanuit de hoofdstad van Finland en werd vervolgens in een grote beveiligde escorte per auto naar Den Haag gereden.

Eerste Kamer

Zelensky kwam donderdagochtend rond 09.00 uur aan bij het gebouw van de Eerste Kamer waar hij werd ontvangen door de Kamervoorzitters Vera Bergkamp en Jan Anthonie Bruijn. Vervolgens hield hij een korte toespraak voor Eerste en Tweede Kamerleden.

Bezoek aan het Internationaal Strafhof (ICC)

Daarna bracht Zelensky een bezoek aan het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Vervolgens hield Zelensky in Den Haag rond 11.20 uur een grote toespraak met de titel: 'Geen vrede zonder gerechtigheid voor Oekraïne'. Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra was daar ook bij aanwezig. 

Gesprek met premier Rutte

Zelensky heeft vandaag ook nog een gesprek met premier Rutte op het Catshuis en heeft ook een ontmoeting met minister Ollongren van Defensie.

Categorie:
Provincie: