vrijdag, 12. mei 2023 - 9:33

Marechaussee arresteert verdachte van grootschalige drugshandel en smokkel

Marechaussees in nieuwe uniform
Foto: KMar
Amstelveen

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 9 mei 2023 een 36-jarige man uit Amstelveen aangehouden in een lopend onderzoek naar drugssmokkel.

Het onderzoek naar de verdachte startte nadat een rechercheteam van de Marechaussee informatie ontving dat de man zich bezig hield met handel in verdovende middelen. De informatie kwam aan het licht nadat versleutelde berichten via SKY ECC waren ontsleuteld en geanalyseerd door een gespecialiseerd team.

De man wordt er van verdacht dat hij zich tussen 2019 en 2021 schuldig heeft gemaakt aan de handel in- en het voorhanden hebben van verdovende middelen en het plegen van voorbereidingshandelingen ten aanzien van smokkel van verdovende middelen.

Hierbij werd gebruik gemaakt van diensten van legale bedrijven in Nederland en het buitenland. Uit de berichten bleek dat hij vermoedelijk betrokken is bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Schiphol en de haven van Rotterdam.
 
Het onderzoek wordt voortgezet door het rechercheteam van de Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: