donderdag, 18. mei 2023 - 10:55 Update: 18-05-2023 12:09

Drugs en cobra’s in Veenendaalse woning aangetroffen na heimelijke achtervolging taxi

taxi-avond-daklicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Veenendaal

Woensdagavond heeft de politie bij een doorzoeking van een woning aan het Jan Roeckplantsoen in Veenendaal zeventien cobra’s aangetroffen. 'Behalve deze explosieven zijn ook een kilo coke en een halve kilo amfetamine gevonden. Er zijn vijf verdachten aangehouden', zo meldt de politie.

'Verdachte' taxi heimelijk gevolgd

Het Flex Interventie Team van de Landelijke Eenheid kwam op het spoor van de zware explosieven na het heimelijk volgen van een taxi. Dit voertuig stond al als "verdacht" te boek naar aanleiding van een eerdere zaak.

Drugs en 17 cobra's

Toen het voertuig bij de woning in Veenendaal arriveerde en een man met een tas naar binnen ging, werd besloten de bewoners met een bezoek te vereren. In de woning troffen de politiemensen drugs gerelateerde attributen aan. Even later werden de drugs en de zeventien cobra’s aangetroffen.

Gevaarlijk

Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Het vormt de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door milieuschade, letsel en dodelijke slachtoffers. De handel in illegaal vuurwerk is een steeds lucratiever verdienmodel voor criminelen en hun netwerken geworden, en vormt een direct gevaar voor de samenleving. Cobra’s worden ook steeds vaker als explosief gebruikt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: