maandag, 5. juni 2023 - 15:33

Zaandammer (28) aangehouden op verdenking van drie beschietingen

arrestatieteam
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam/Zaandam

De politie heeft maandagochtend vroeg een verdachte van drie beschietingen van zijn bed gelicht en aangehouden. 'Hij is de derde verdachte in de zaak die is aangehouden. Vorig jaar november werden twee andere verdachten aangehouden', zo meldt de politie maandag.

Verdenking opdracht geven van drie beschietingen

'De drie aangehouden personen worden verdacht van het geven van de opdracht tot de drie beschietingen. De verdachte die vandaag is aangehouden, een 28-jarige Zaandammer, wordt ervan verdacht een coördinerende rol te hebben vervuld. Hij stond in nauw contact met de uitvoerders van de beschietingen', aldus de politie.

Waalwijk

Het begon op 17 mei 2020 met de beschieting op een woning aan de James Ensorstraat in Waalwijk. De buurt werd rond 01.50 uur opgeschrikt door harde knallen. De bewoners van de woning zagen op dat moment niets bijzonders, maar dat veranderde de volgende morgen bij daglicht. Op dat moment werd duidelijk dat er meerdere inslagen in de gevel van de woning te zien waren. Ook troffen buurtbewoners een aantal hulzen aan die op de grond lagen. In de nabijheid van de woning werd een automatisch vuurwapen aangetroffen.

Tilburg

Op 4 juni 2020 werd er in de van Mierisstraat in Tilburg omstreeks 15.17 uur op een auto geschoten. De inzittenden, een man en zijn 9-jarige dochter, raakten daarbij niet gewond. In de bestuurdersportier van de auto werd later een gat van ongeveer 1 cm groot aangetroffen.

Kogelinslagen in pand aan de Korvelseweg

Op 7 juni van datzelfde jaar rond 02.47 uur werden er schoten gehoord aan de Korvelseweg in Tilburg. De bewoners werden opgeschrikt door harde knallen en glasgerinkel. In het pand aan de Korvelseweg werden inderdaad kogelinslagen aangetroffen. Ook raakten er geparkeerde auto’s beschadigd, vermoedelijk door kogels. In het onderzoek naar de schietpartij trof de politie korte tijd later in de nabijheid van de Korvelseweg een automatisch vuurwapen op de openbare weg aan.

Sky-hack

Vanuit het onderzoek dat geleid heeft tot de ontsluiting van berichten op de criminele chat-app Sky in 2021 kwam er informatie over deze drie beschietingen. Dat leidde vorig jaar tot 2 aanhoudingen van vermoedelijke opdrachtgevers. Die informatie bracht het opnieuw opgestarte rechercheteam dit voorjaar op het spoor van deze 28-jarige Zaandammer en mogelijk meerdere verdachten. Het onderzoek wordt voorgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: