zaterdag, 8. juli 2023 - 17:54 Update: 09-07-2023 11:38

Bewoner vindt 2 handgranaten nabij woning in Amsterdam-Oost

Foto van EOD | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Meerdere bewoners van de Christiaan de Wetstraat in Amsterdam-Oost moesten zaterdag enkele uren gedwongen in hun woning blijven nadat een bewoner in de nabijheid van een woning twee handgranaten had aangetroffen. Dit meldt de politie zaterdag.

Handgranaten

'Door snel en adequaat handelen is erger voorkomen. Niemand is gewond geraakt. De recherche doet onderzoek in de zaak', aldus de politie. Rond 10.25 uur krijgen agenten een melding om naar een woning aan de Christiaan de Wetstraat te gaan. Op straat treffen de politiemedewerkers twee explosieven in de nabijheid van verschillende woningen. Vrijwel direct is het duidelijk dat het om twee handgranaten gaat. Daaropvolgend is de omgeving ruim afgezet zodat specialisten hun werken kunnen doen.

EODD

Meerdere specialistische eenheden zoals de Explosieven en Ontruimingsdienst Defensie (EODD), Teamleider Explosieven en Verkenning (TEV), Forensische Opsporing (FO) en de recherche zijn ter plaatse gegaan en hebben onderzoek verricht. Daarbij zijn verschillende getuigen gehoord en is er in de omgeving een buurtonderzoek verricht. De explosieven zijn inbeslaggenomen waarna ze elders gecontroleerd ter ontploffing worden gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):