donderdag, 13. juli 2023 - 17:07

Tweede aanhouding voor explosie bij shisha lounge

Aanhouding op straat
Foto: Politie
Eindhoven

De Tongelresestraat in Eindhoven werd vorig jaar oktober opgeschrikt door een enorme knal. Bij een shisha lounge was namelijk een explosief tot ontploffing gebracht. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. De ontploffing leverde veel schade op. De recherche onderzoekt de zaak en dat leidde vandaag tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Amsterdam op verdenking van betrokkenheid bij dit incident.

Explosie

Bij een shisha lounge aan de Tongelresestraat in Eindhoven werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 oktober rond 03.50 uur een explosief tot ontploffing gebracht. De pui van het pand raakte zwaar beschadigd, maar gelukkig bleven omwonenden ongedeerd.

Onderzoek

Onze recherche startte een onderzoek naar de ontploffing. Tijdens het onderzoek kwam de 19-jarige verdachte in beeld.  Het gaat om een man uit Amsterdam.

Aanhoudingen

De 19-jarige Amsterdammer is op 4 juli aangehouden in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. Een tweede verdachte is op 12 juli aangehouden aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: