woensdag, 9. augustus 2023 - 14:34 Update: 10-08-2023 10:43

Amsterdam opgeschrikt door twee nachtelijke explosies

leidsestraat-explosie
Foto: Bon
explosie-sporthal
Foto: Bon
Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben zich twee explosies voorgedaan bij twee panden in de Amsterdam. De eerste explosie deed zich rond 05.15 uur voor in een winkel in de Leidsestraat. Het gaat om een steak- en pizzazaak. De glazen toegangsdeur is compleet vernield door de explosie. Er zijn met de hulp van een omstander twee verdachten aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) assisteert de politie bij het onderzoek.

Explosie pand Johan Huizingalaan

De tweede explosie deed zich rond 05.50 uur voor in een pand aan de aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam-West. Het gaat om een sporthal. Ten tijde van de explosie is niemand gewond geraakt. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Harde knallen

Rond 05.50 uur horen bewoners in de omgeving van de Johan Huizingalaan meerdere harde knallen.  Een vooralsnog onbekend explosief is afgegaan en heeft dusdanige schade veroorzaakt dat de ramen en kozijnen uit het gebouw zijn gesprongen. 

Onderzoek

Ter plaatse hebben agenten de omgeving afgezet en hebben specialisten van Forensische Opsporing (FO) en Teamleider Explosieven verkenning (TEV) onderzoek verricht. Uit onderzoek komt naar voren dat kort voor de explosie een persoon rennend in de richting van het Sierplein is gezien. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: