zondag, 3. september 2023 - 16:46

Twee gewonden en zeven aanhoudingen bij schietincident café Rotterdam

politie agenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Bij een schietincident in de nacht van zaterdag op zondag in Rotterdam in een café aan de Sint- Andriesstraat zijn twee gewonden gevallen. 'Zeven mensen zijn aangehouden', zo meldt de politie.

Gewonden man ziekenhuis

Rond 02.00 uur werd één van de twee gewonden met een schotwond bij een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. 'De nog onbekende man werd direct opgenomen en zijn identiteit is nog niet bekend. Wel werd duidelijk dat hij bij of in het bewuste café moet zijn beschoten', aldus de politie.

In totaal 7 aanhoudingen

Agenten gingen naar de bewuste kroeg en hielden er vier mensen aan: twee mannen van 27 en 59 jaar uit Rotterdam en twee vrouwen van 42 uit Rotterdam en van 46 jaar uit Waddinxveen. Kort daarvoor hielden agenten elders in Rotterdam al twee mannen van 23 en 51 uit Barendrecht aan.  De zevende verdachte werd buiten het café aangetroffen: hij was de andere gewonde. Deze man was niet beschoten, maar was mishandeld. Ook hij is naar een ziekenhuis vervoerd en later aangehouden.

Onderzoek

Wat er precies in en bij het café is gebeurd is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de rol die alle verdachten bij het incident hebben gespeeld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: