vrijdag, 3. november 2023 - 10:06

Agent lost waarschuwingsschot bij aanhouding

in beslag genomen nepwapen
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft woensdagmiddag 1 november zijn twee minderjarige verdachten uit Amsterdam aangehouden. Ze bleken in het bezit van illegaal vuurwerk en een nepvuurwapen dat nauwelijks van echt te onderscheiden was. Bij één van de aanhoudingen is een waarschuwingsschot gelost. Hierbij raakt niemand gewond.

Kort voor de aanhouding zag een oplettende getuige vanuit de metro op metrohalte Venserpolder een groep minderjarige personen op het perron. Melder zag bij één van de verdachten een voorwerp gelijkend op een vuurwapen en besluit daarop 112 te bellen.

Toen agenten ter plaatse kwamen, rende een deel van de groep weg en klonk er een knal vanaf de plek waar de groep eerst stond. Omdat de knal volgens de gealareerde agenten leek op het geluid van een schot en de verdachten niet luisterden naar de waarschuwingen die de agenten gaven, voelde één van de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Kort daarop wisten de agenten twee verdachten aan te houden. In de omgeving werd een nepvuurwapen aangetroffen. Bij één van de verdachten werd illegaal vuurwerk aangetroffen. Het nepvuurwapen en het vuurwerk zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn na verhoor heengezonden en zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: