zondag, 5. november 2023 - 16:01

Bekladding rondom Museumplein

Politieagent
Foto: Politie
Amsterdam

Op de avond van 4 november 2023 rond kwart voor tien zijn op verschillende plekken rondom het Museumplein bekladdingen gepleegd. Hierbij zijn twee verdachten aangehouden. De recherche onderzoekt deze zaak en roept getuigen en slachtoffers op zich te melden.

Op deze avond kreeg de politie een melding van het Rijksmuseum dat er oranje/rode vloeistof op het gebouw was aangebracht. Meteen daarna kwam er ook een melding binnen dat er twee verdachten zijn aangehouden nabij het Van Gogh museum.

Wanneer de politie aanwezig is bij de musea, blijken zowel het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum beklad te zijn. Ook zijn er verschillende omstanders met de vloeistof in aanraking gekomen. Er worden verschillende aangevers en getuigen gehoord.

De recherche doet nu verder onderzoek naar de vernielingen en de toedracht. Zo worden getuigen en de verdachten gehoord, de vloeistof onderzocht, camerabeelden bekeken en aangiftes opgenomen. Vervolgens zal het Openbaar Ministerie zich verder buigen over deze casus.

Inmiddels is alle gekleurde vloeistof door de calamiteitendienst van de gemeente verwijderd. De identiteit van de verdachten was nog niet bekend bij de aanhouding.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: