vrijdag, 9. februari 2024 - 11:37

Invallen in zoektocht naar 71-jarige ontvoerde Rotterdammer

arrestatieteam-overdag-straat
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Donderdag 8 februari is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari is ontvoerd. Eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. De is man bij de zoekingen niet terug gevonden.

De 71-jarige man werd donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam door twee mannen een bus ingetrokken en meegenomen, terwijl een derde dader het busje bestuurde. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis, een wandeling van een paar honderd meter.

Groot onderzoek

Om de achtergronden van deze ontvoering te onderzoeken en de man weer veilig thuis te krijgen, is direct een groot onderzoek gestart. Dinsdag 30 januari werd een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Op 2 februari werd besloten dat hij nog tenminste 14 dagen vast moet blijven zitten.

Vluchtauto

Nadat de man het busje in was getrokken, reed deze richting Mathenesserweg/ Taandersraat. Al snel werden de (vervalste) kentekenplaten van het busje achterhaald en in het computersysteem gezet dat verbinding maakt met camera’s langs de weg die kentekens scannen. Dit kentekenherkenningssyteem gaf rond 20.00 uur een laatste ‘hit’ op de Haringvlietbrug richting zuiden. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor. Een eerdere getuigenoproep over het busje waarin het slachtoffer is getrokken, leverde helaas geen bruikbare tips op.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: