donderdag, 6. juni 2024 - 13:57

Vrouw aangehouden die zich voordeed als politiemedewerker

agenten-politie-zon
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Bolsward

De afgelopen tijd zijn er bij de politie meerdere meldingen binnen gekomen van oplichters die zich voordoen als agenten. Met een babbeltruc weten ze mensen te overtuigen dat ze van de politie zijn en dat ze voor hun eigen veiligheid hun waardevolle spullen en spaargeld af moeten geven. Door kordaat optreden van een 86-jarige vrouw uit Bolsward hebben we woensdag 5 juni een 18-jarige vrouw uit Heemstede op heterdaad kunnen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij een dergelijke babbeltruc.

Melding babbeltruc

Rond 17:10 uur kreeg de politie een melding dat een 86-jarige vrouw uit Bolsward telefonisch werd benaderd door iemand die zich voordeed als politieagent. Deze zogenaamde politiemedewerker ‘waarschuwde’ de vrouw dat er oplichters in haar straat actief waren en dat er een agent zou komen om haar waardevolle spullen ‘veilig te stellen’. Deze agent zou zich identificeren met een code die de vrouw via de telefoon kreeg. Gelukkig was de vrouw alert en schakelde haar familie in, die snel naar haar woning kwam en daar de politie informeerde. Toen de nepagent zich meldde bij de deur van de vrouw kon de 18-jarige vrouw uit Heemstede op heterdaad worden aangehouden.

Onderzoek

De 18-jarige vrouw zit nog vast en wordt verhoord. We doen onderzoek en kijken of er meerdere personen betrokken zijn geweest en of deze verdachte in verband kan worden gebracht met andere meldingen van babbeltrucs. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):