zondag, 23. juni 2024 - 11:46 Update: 23-06-2024 12:03

Man overleden na nachtelijk schietincident Amsterdam-Oost

agent-zwaailicht-telefoon-donker
Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag 23 juni is er geschoten op de Westelijke Merwedekanaaldijk in Amsterdam-Oost. 'Hierbij is iemand komen te overlijden. De politie doet onderzoek naar dit incident en vraagt de hulp van getuigen', zo meldt de politie zondag.

Melding meerdere schoten

Omstreeks 02:30 uur ontvangt de politie een melding dat men meerdere schoten heeft gehoord in de buurt van het Amsterdam-Rijnkanaal, vermoedelijk onder de brug aldaar. Agenten gaan ter plaatse en starten een onderzoek. Hierbij treffen zij een zwaargewonde persoon en een auto aan. Hulpdiensten reanimeren de man, maar ondanks alle inspanningen overlijdt hij ter plaatse.

Zoektocht

'Een uitgebreide zoekslag in de omgeving, onder andere met een politiehelikopter, levert helaas nog geen aanhouding(en) op', aldus de politie. Onder de brug creëren de agenten een afzetting, en de recherche en de dienst Forensische Opsporing voeren uitgebreid sporenonderzoek uit.

TGO

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) start een onderzoek naar het schietincident en de toedracht. De recherche weet op dit moment nog niet wat er precies heeft plaatsgevonden en wie het slachtoffer is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: