dinsdag, 6. september 2005 - 16:18

'Traktatie' verdwijnt in tank

Amstelveen

Nederland kent bijna de hoogste benzineprijs ter wereld, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek van AirInc. De onderzoekers hebben recent de benzineprijzen wereldwijd in kaart gebracht en hieruit blijkt dat Nederland een echte koploper is met circa 1,53 euro per liter.

Bij de koplopers waren ook Noorwegen, Italie en België. Bij de zuiderburen betaal je aan de pomp 5,91 USD/gallon. Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat Amsterdam de duurste plaats is om je tank vol te gooien. In Amerika is de brandstof drie maal zoveel goedkoper als in Nederland. In Venezuela is de brandstof het allergoedkoopst met 0,12 USD/gallon. Nu maar hopen dat de ESSO zijn handgreepreclame aan de pompen snel veranderd, want als je jezelf op deze manier moet ‘trakteren’ dan weten wij het ook niet meer.

Reactie lezer:

Als enige reactie op deze ontoelaatbare benzineprijzen is dat we met zijn allen de regering een koekje van eigen deeg laten eten.
N.L. we rijden met zijn allen 3 dagen niet en gaan allemaal die dagen met openbaar vervoer.
Kijken wie er schade van heeft.
Drie dagen geen bezineaccijns drie dagen de gehele economie plat.

Theo Niemeijer Enschede

Reactie lezer:

Het lijkt echt nergens meer op, het kabinet wil de Nederlander steeds afhankelijker maken zodat wij een gehoorzaam volkje worden. Pik het niet en wordt wakker. Neem inderdaad de bus of gewoon de fiets voor drie dagen.

Leo van de Berg Amsterdam
Categorie:
Tag(s):