woensdag, 20. september 2006 - 12:22

Aanhouding tijdens rede Balkenende op 50Plus beurs

Utrecht

Woensdagmorgen is in de Jaarbeurs in Utrecht een man aangehouden tijdens de openingstoespraak van premier Balkenende. Deze was te gast op de 50 Plus Beurs. Net voor de premier aan zijn openingstoespraak wilde beginnen werd hij aangesproken door een medewerker van de Stichting Sociale Databank Nederland, die met de internetsite ‘Kamerzetel-151’ meer inspraak wil creëren voor de Nederlandse burgers in het parlement.

De protesterende medewerker, die een wit t-shirt droeg met daarop de tekst 'Uw blanco stem op de blanco lijst', zou volgens woordvoerder M. Brockhus van de internetsite ‘Kamerzetel-151’ naar Balkenende hebben geroepen dat de premier op de verkeerde weg was, door met liegende ministers het democratische Nederland te willen regeren. Balkenende gaf geen gehoor aan de woorden van de man.

Dit resulteerde opnieuw in een opmerking in de richting van de premier. ‘Ook is het geen democratie wanneer u tijdens een gesprek wegloopt’. Vervolgens werd de man door beveiligingmedewerkers van Balkenende weggevoerd, waarbij hij, volgens de woordvoerder, een flinke por in zijn rug zou hebben gekregen.
Provincie:
Tag(s):