vrijdag, 4. augustus 2006 - 19:42

Citroën presenteert de nieuwe C4 Picasso

Parijs

Op de Mondiale in Parijs zal Citroën de nieuwe C4 Picasso presenteren. Deze innovatieve, ruimtelijke zevenpersoons wagen onderscheidt zich door een eigenzinnige styling en een reeks originele voorzieningen. Met de C4 Picasso, naast de nog altijd populaire Xsara Picasso, breidt Citroën haar aanbod in het MPV-segment uit.

Innovatief voor de autowereld is de ‘Grand Angle’ voorruit. Deze grote panoramische voorruit verdubbelt het blikveld aan de voorzijde. Hierdoor ontstaat een uitstraling van licht, ruimte en vrijheid. Dit gevoel wordt verder versterkt door de grote zijruiten en de smalle raamstijlen, inclusief het grote glazen zonnedak van maar liefst 1,04 meter. Het totale glasoppervlak komt zo op 6,4 m2, het grootste in het segment van de compacte MPV’s. Vandaar ook de benaming Multi Vision Vehicle.

Alle belangrijke functies zijn eenvoudig te bedienen via het stuurwiel met vaste kern. Indien de bestuurder dit wenst, kan ook de transmissie via de stuurkolom worden bediend. Naast de normale handgeschakelde versnellingsbak kan men namelijk ook kiezen voor een nieuwe, elektronisch bediende, zesversnellingsbak of een automaat. De automatische elektronische handrem is centraal op het dashboard geplaatst. Hierdoor is er veel ruimte tussen de beide voorstoelen ontstaam.

Het interieur van de Citroën C4 Picasso is uitzonderlijk ruim. Drie zitrijen bieden comfortabel plaats aan maximaal zeven passagiers. Dankzij het modulaire design kan de indeling snel en eenvoudig worden aangepast, zonder daarvoor de stoelen uit de auto te moeten verwijderen. Zo kan de derde zitrij volledig onder de laadvloer worden weggeklapt, zonder de hoofdsteunen te verwijderen. Ook de tweede zitrij kan met één simpele handbeweging worden weggeklapt.

De innovatieve zestraps elektronisch bediende transmissie is uitermate milieuvriendelijk. Het brandstofverbruik wordt zo met 4 tot 5 procent verlaagd en de emissie van CO2 met ongeveer 5g/km. Daarbij zijn de prestaties van deze transmissie revolutionair te noemen, waarmee de C4 Picasso een van de soepelst rijdende auto’s in zijn segment is. Dit uitmuntend rijgedrag wordt versterkt door de krachtige motoren. Er is keuze uit een 125 pk, 1.8 liter en een 143 pk 2.0 liter benzinemotor of een HDiF dieselmotor met 110 of 138 pk.
Categorie:
Tag(s):