donderdag, 27. april 2006 - 12:26

Drie aanhoudingen voor dood Kampenaar

Kampen

De politie heeft gisterenmiddag drie mannen van 19- en 20-jaar uit Kampen aangehouden, die verdacht worden van moord/ doodslag op een 49-jarige plaatsgenoot. Het drietal was afgelopen zondag reeds gehoord. Nader onderzoek door een 30 politiemensen tellend onderzoeksteam, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle, leidde tot hun aanhouding.

Het slachtoffer werd zondagmorgen jl. zwaargewond aangetroffen bij een auto op de Stoomstraat. Hij had meerdere messteken en overleed zondagmorgen in een ziekenhuis in Zwolle aan zijn verwondingen.

De aangehouden verdachten hebben woensdagavond bij hun eerste verhoren bekennende verklaringen afgelegd. Hieruit is voorlopig gebleken dat de drie mannen zaterdagavond jl., op industrieterrein Haatlanden ruzie hebben gehad met het slachtoffer. Deze ruzie draaide uit op de toegebrachte messteken. Nagegaan wordt wie, welke rol bij de ruzie heeft gespeeld. Deze houdt mogelijk verband met een langslepende relationele familiekwestie tussen het slachtoffer en één van de aangehouden mannen.

Nadat het slachtoffer was gestoken zag hij kans om er in de auto van een van de mannen vandoor te gaan, maar strandde door zijn verwondingen op de Stoomstraat.

Bij zoekingen in de woningen van de verdachten zijn goederen in beslag genomen, die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met dit misdrijf.

De drie aangehouden mannen zijn ingesloten en zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):