dinsdag, 27. juni 2006 - 11:58

Eerste vrouw als Regionaal Brandweercommandant

Amsterdam

Woensdag 28 juni wordt het commando van de Regionale Brandweer Amsterdam en Omstreken, in het bijzijn van burgemeester Cohen, overgedragen aan C.M. van de Wiel. Zij neemt het commando over van C. te Boekhorst. Van de Wiel is hiermee de eerste vrouwelijke Regionaal Commandant in Nederland.

Naast Regionaal Commandant is zij ook Commandant van de gemeentelijke Brandweer Amsterdam. De overdracht vindt om 17.00 uur plaats in het stadhuis van Amsterdam.

De huidige commandant, Kees te Boekhorst, gaat per 1 juli met Functioneel Leeftijds Ontslag. In zijn periode als commandant, van 2000 tot 2006, heeft hij zich vooral ingezet voor een cultuurverandering binnen de brandweer.

Caroline van de Wiel wordt per 1 juli Commandant van de Regionale Brandweer Amsterdam en omstreken. Commandant van de gemeentelijke Brandweer Amsterdam is een onderdeel van deze functie. Voor haar aanstelling bij de brandweer was Van de Wiel vijf jaar directeur van het Waterleidingbedrijf. Daar heeft zij als directeur het grote reorganisatieproces geleid die de Dienst Riolering en het Waterleidingbedrijf deed samenvoegen tot Waternet.

Van de Wiel, die sinds 1986 in dienst is van de gemeente Amsterdam, bekleedde diverse functies binnen de verschillende gemeentelijke diensten.
Eén van haar belangrijkste taken bij de brandweer wordt de reorganisatie van de Regionale Brandweer. Daarnaast wil Van de Wiel de komende jaren binnen het korps veel aandacht besteden aan het verhogen van de kwaliteit van leidinggeven.
Provincie:
Tag(s):