vrijdag, 2. juni 2006 - 12:44

'Ga uit je dak, maar hou buiten je gemak'

Roermond

De gemeente Roermond gaat samen met Horeca Nederland afdeling Roermond en de politie een campagne starten om uitgaanspubliek bewust te maken van hun gedrag na een avond doorzakken. Onder de leus ‘ga uit je dak, maar hou buiten je gemak…’ wil de gemeente het uitgaanspubliek erop wijzen buiten rustig te zijn. Met name daar waar het gaat om overlast bij het verlaten van horecagelegenheden wordt daarbij onder de aandacht gebracht.

In diverse horecagelegenheden hangen posters en verder worden in cafés met een nachtvergunning en bij de mobiele fietsstalling flyers uitgedeeld.

Daarnaast worden door de horecaondernemers sfeerbeheerders ingezet. Deze zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag en in de nacht van zaterdag op zondag tussen 3.00 en 6.00 uur op straat aanwezig om hinderlijk gedrag van het uitgaanspubliek te verminderen.

Deze campagne is een herhaling van een campagne die werd gevoerd bij het instellen van nachtvergunningen in 2004. Door de genomen maatregelen blijft het aantal klachten van overlast beperkt. De campagne loopt tot 1 juli.
Provincie:
Tag(s):