woensdag, 22. november 2006 - 10:17

Gemeente Leeuwarden schaft kleine bedrijfsauto aan

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft zijn eerste bestelauto met open laadbak aangeschaft die op aardgas rijdt.

De Fiat Ducato is tijdens het internationale congres Duurzame Mobiliteit van 20 en 21 november aangeschaft. Zweedse en Nederlandse overheden en het bedrijfsleven deelden in stadsschouwburg De Harmonie hun kennis en zochten vormen van samenwerking op het gebied van Duurzame Mobiliteit.

Tijdens het congres zette wethouder Milieu Yvonne Bleize de leveranciers van aardgasauto’s voor het blok: ‘Wij willen graag zo’n auto, hoe gaan jullie dit regelen?’. Leverancier Cosmo Trucks pakte dit goed op en verkocht haar showmodel aan de gemeente. De gemeente is momenteel al in bezit van twee kleine vrachtwagens en een bestelauto die op aardgas rijden. De gemeente Leeuwarden heeft als beleid dat bij iedere aanschaf van een voertuig gekeken wordt naar de mogelijkheid van schone brandstoffen om de uitstoot van roetdeeltjes en CO2 in de stad zoveel mogelijk te beperken.

De nieuwe kleine bedrijfsauto kan worden ingezet voor het project bij de bestrijding van zwerfvuil, wanneer de gemeenteraad daartoe besluit, of worden gebruikt door de buitendienst van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):