zondag, 10. september 2006 - 23:45

Groningen met geluk voorbij Heracles

FC Groningen beleefde een moeizame middag in de eigen Euroborg tegen Heracles Almelo. Dat de thuisploeg het zo lastig had, was vooral te danken aan een eigen doelpunt van verdediger Arnold Kruiswijk.

De international van Jong Oranje tekende voor de snelste eigen goal ooit in de Eredivisie door na zeven seconden zijn eigen doelman Roorda al te verschalken met een onverwachte terugspeelbal.

De domper bracht de ploeg van trainer Ron Jans zo van slag, dat het lange tijd ver onder haar kunnen bleef presteren. Heracles profiteerde en bracht met snel spel de noorderlingen in ernstige verlegenheid. De Almeloërs vergaten echter te scoren en hielden FC Groningen daarmee in de wedstrijd.

De omslag kwam na een gelukkige gelijkmaker van Van de Laak na een uur spelen. Het gaf het vertrouwen waar de thuisploeg tot aan de treffer tevergeefs naar op zoek was geweest. Omdat Groningen twintig minuten voor tijd ook nog een penalty kreeg en Levchenko die zag binnenschieten, bleven de punten onverwachts toch nog in eigen huis.
Categorie:
Tag(s):