woensdag, 3. mei 2006 - 10:49

Herstel voor bomen Lucasbolwerk

Utrecht

Robert Giesberts, wethouder openbare ruimte, verzorgt op woensdag de bomen op het Lucasbolwerk. Hij doet dit samen met een vertegenwoordiger van Stichting Singelgebied Utrecht. Deze werkzaamheden zijn de eerste fase van herstel van het groen rond de Stadsschouwburg. Enkele bewoners zijn hierbij ook genodigd.

Elf bomen op het Lucasbolwerk stonden op de nominatie om ingepakt en verplant te worden in verband met de komst van een ondergrondse parkeergarage bij de Stadsschouwburg.
Nu de bouw van de parkeergarage is afgeblazen, wordt gestart met de extra verzorging van de bomen om eventuele nadelige gevolgen van het inpakken zo veel mogelijk te voorkomen.

De eerste stap op 3 mei aanstaande is dat de bomen ieder 1.000 liter water krijgen toegediend. Robert Giesberts geeft de eerste liters water aan de bomen. Vervolgens wordt op 10 mei het doek waarmee de wortels zijn ingepakt, verwijderd en krijgen de bomen extra voedsel. Het hele komende groeiseizoen krijgen de bomen regelmatig water en voedsel toegediend.
Provincie:
Tag(s):