vrijdag, 12. mei 2006 - 8:35

Nijmeegse Monumentenbeurs 20 mei

Nijmegen

Op zaterdag 20 mei organiseert de gemeente Nijmegen voor de tweede maal de Nijmeegse Monumentenbeurs. De beurs vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in Concertgebouw de Vereeniging aan het Keizer Karelplein te Nijmegen. Bezoekers kunnen zich laten informeren over diverse aspecten van de monumentenzorg, zoals wet- en regelgeving, subsidie-mogelijkheden en onderhoud. Extra aandacht gaat dit jaar uit naar het Rijksmonument en de nieuwe rijksregeling voor restauratie en onderhoud.

In 2002 werd de eerste Monumentenbeurs gehouden.Op de beurs zijn, behalve de gemeente Nijmegen, bedrijven, instellingen en organisaties aanwezig die een rol kunnen spelen bij het behoud en beheer van monumentenpanden zoals de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, het Nationaal Restauratiefonds en bouwondernemingen.

Ook de Commissie Beeldkwaliteit, onafhankelijk 'bouw-planadviseur' van het gemeentebestuur, is aanwezig. Bezoekers kunnen vrijblijvend ideeën voorleggen en advies inwinnen. De hele dag zijn er lezingen over de verschillende aspecten van de monumentenzorg.

Alle eigenaren, gebruikers en bewoners van monumenten in Nijmegen zoals rijksmonumenten, beeldbepalende panden, gemeentelijke monumenten en stadsbeeldobjecten, hebben een uitnodiging ontvangen voor de beurs. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang tot de beurs en de lezingen is gratis.

Wethouder Depla presenteert tijdens de opening van de monumentenbeurs het eerste Nijmeegse rijksmonumenten-schildje. Op aanvraag van de eigenaar wordt het schildje kosteloos door de gemeente Nijmegen geplaatst op de gevel van het rijksmonument. Met dit schildje moeten de Nijmeegse rijksmonumenten in de toekomst net zo herkenbaar in het straatbeeld worden als de Nijmeegse gemeentelijke monumenten.
Provincie:
Tag(s):