vrijdag, 21. april 2006 - 10:06

OM gaat ambulance-bestuurder dagvaarden

Arnhem

Het Openbaar Ministerie heeft besloten een 31-jarige ambulancebestuurder te dagvaarden wegens het veroorzaken van een verkeersongeval in Duiven. Het ongeval gebeurde op 30 november 2005 op de kruising van de Oostsingel met de Broekstraat in Duiven. De ambulancebestuurder kwam in botsing met een personenauto waarin een 9-jarige jongen zat. De jongen overleed aan zijn verwondingen. De Verkeersongevallendienst heeft een uitgebreid onderzoek naar het ongeval gedaan en proces-verbaal opgemaakt. Naar aanleiding daarvan heeft het OM besloten om de zaak bij de rechter voor te leggen.

De verkeersongevallendienst heeft daarbij onderzocht wat alle betrokken ten tijde van de aanrijding, vanuit hun verschillende posities al dan niet hebben kunnen waarnemen. Verder werd onderzocht hoe hard de ambulance heeft gereden en of gebruik werd gemaakt van de optische- en geluidssignalen.

De bestuurder wordt het misdrijf, vermeld in artikel 6 van de Wegenverkeerswet ten laste gelegd. Daarin staat vermeld: Het als deelnemer aan het verkeer zich zodanig gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waarbij een ander wordt gedood.

Op 9 juni 2006 zal de zitting plaatsvinden bij de Meervoudige strafkamer bij de Rechtbank in Arnhem.
Provincie:
Tag(s):