donderdag, 21. september 2006 - 8:03

Ongeregeld-heden na dodelijke steekpartij

Amsterdam

Na een steekpartij op de Insulindeweg waarbij een man omhet leven kwam, zijn woensdagavond in Amsterdam ongeregeldheden uitgebroken Groepjes Marokkaanse jongeren belaagden het huis van een Surinamer, die volgens hen de dader van de steekpartij zou zijn. Daarbij sneuvelden de ruiten van de woning. Ook werd er met stenen naar de politie gegooid.

De steekpartij vond woensdagavond rond 21.00 uur plaats voor een belwinkel aan de Insulindeweg in Amsterdam Oost. Het slachtoffer zou, volgens ooggetuigen, ook met een honkbalknuppel zijn geslagen. De steekpartij was het egvolg van een ruzie om een parkeerplaats.

De technische recherche heeft in de directe omgeving een met bloed besmeurde knuppel aangetroffen en deze veilig gesteld.

Het zwaargewonde slachtoffer is de belwinkel binnengelopen en daar in elkaar gezakt. De geschokte eigenaar heeft direct 112 gebeld, maar het slachtoffer overleed later op de avond aan zijn verwondingen.

De politie heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden een persoon aangehouden. Twee van de vier verdachten van de steekpartij zijn inmiddels aangehouden. De identiteit van de andere twee is bekend, onder hen bevind zich ook de hoofdverdachte. De politie verwacht ook hen binnenkort te kunnen aanhouden.
Provincie:
Tag(s):