vrijdag, 17. maart 2006 - 20:36

Politie lost 19 zaken op

Almelo

De criminaliteitsafdeling Almelo van de Politie Twente heeft met de afronding van twee onderzoeken in totaal negentien zaken opgelost.

Tijdens een verkeerscontrole op 9 januari werd een automobilist wegens een kapotte uitlaat staande gehouden. In de auto werd een grote hoeveelheid elektriciteitskabel aangetroffen, die later van diefstal afkomstig bleken. De diefstal werd gepleegd op een bouwlocatie in Bornerbroek.
De automobilist en een inzittende (respectievelijk 20 en 29 jaar, beiden uit Almelo) werden aangehouden.

Een onderzoek naar de bij de verdachten thuis aangetroffen goederen, leidde daarna tot het oplossen van nog zes andere diefstallen. Het gaat om meerdere diefstallen van elektriciteitskabels, gereedschappen afkomstig van een bouwplaats in Borne, een auto en een boot uit Almelo en een bromfiets uit Duitsland. De totale waarde van de gestolen goederen beloopt enkele tienduizenden euro’s. Verschillende goederen konden aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven. De twee verdachten zitten momenteel vast in afwachting van verantwoording voor de rechter.

Een onderzoek naar een 40-jarige man uit Almelo, die eind januari in Hengelo op winkeldiefstal werd betrapt, leidde middels aangetroffen DNA-sporen tot het oplossen van twaalf diefstallen in Almelo.
De 40-jarige wordt ervan verdacht tussen 2004 en 2006 in Almelo vier bedrijfsinbraken, twee schoolinbraken, een woninginbraak, vier auto-inbraken en een winkeldiefstal te hebben gepleegd. De waarde van de buit bedraagt circa tienduizend euro. De man, die als veelpleger bekend staat, is in afwachting van een rechterlijke uitspaak in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):