maandag, 6. november 2006 - 10:12

Presentatie en officiële start Jeugdsportfonds Friesland

Heerenveen

Friesland krijgt een eigen Jeugdsportfonds. Nadat enkele jaren geleden het landelijke Jeugdsportfonds van start ging, krijgt dit initiatief nu navolging in verschillende regio’s, waarbij Friesland een van de eerste is.

Het Friese Jeugdsportfonds wordt gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen op maandag 6 november, om 19.15 uur. Op deze avond wordt ook het Comité van Aanbeveling, gevormd door vier prominente Friezen uit de sportwereld, voorgesteld.

Het Jeugdsportfonds Friesland biedt kinderen van financieel niet draagkrachtige ouders/verzorgers de kans om te gaan sporten. Omdat het fonds voor hen een lidmaatschap of sportartikelen betaalt, kunnen deze kinderen lid worden van een sportclub.
Motto van het Jeugdsportfonds is: alle kinderen moeten kunnen sporten! Het Jeugdsportfonds wil kinderen door middel van sport een kans geven zich positief te ontwikkelen.

De sport biedt hen de structuur van een nieuwe sociale omgeving en vormt een vangnet tegen afglijden. De benodigde gelden om het sporten mogelijk te maken komen van subsidies, giften en sponsoren.

De eerste bijdrage komt van Stichting Kinderpostzegels Nederland. De kinderhulporganisatie steunt honderden projecten in binnen- en buitenland, vanuit het uitgangspunt dat alle kinderen recht hebben op persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing.
Nelleke Bakkeren-Voogt, directeur van Kinderpostzegels, vindt het belangrijk dat álle kinderen kunnen sporten. ‘Sporten is essentieel om gezond op te groeien, maar kost geld. Voor kinderen met ouders die het financieel niet zo breed hebben, is sporten dus niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom kunnen zij bij het Jeugdsportfonds terecht voor een bijdrage in de sportkosten.’

Op 6 november reikt Kinderpostzegels een cheque van 10.000 euro uit aan het Jeugdsportfonds Friesland. Aanwezig is dan ook Harrie Postma, initiatiefnemer van het landelijke Jeugdsportfonds. Hij zal de unieke formule van het fonds toelichten. Ook Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF en supporter van het Jeugdsportfonds, is te gast.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl
Provincie:
Tag(s):