maandag, 3. juli 2006 - 15:18

Prinses Margriet bij openstelling prinses Julianakamer

Apeldoorn

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is donderdag 6 juli in Paleis Het Loo aanwezig bij de openstelling van de Prinses Juliana-kamer. Met de herinrichting van de zit-slaapkamer uit de jeugdjaren van Koningin Juliana wordt aan het verhaal van driehonderd jaar bewoningsgeschiedenis van Paleis Het Loo een generatie toegevoegd.

Ter gelegenheid hiervan is op 7, 8 en 9 juli het paleis versierd met Lathyrus, haar lievelingsbloem.

Prinses Juliana bracht haar jeugdjaren door op Paleis Het Loo, tot haar huwelijk in 1937, waarna zij met Prins Bernhard haar intrek nam op Paleis Soestdijk. Vorig jaar zijn enkele meubel-stukken van Paleis Soestdijk terug geplaatst in haar voormalige meisjeskamer op Het Loo. De inrichting van deze kamer geeft nu nagenoeg de oorspronkelijke situatie van 1927 weer.

Ter gelegenheid van de openstelling van de Prinses Juliana-kamer wordt Paleis Het Loo drie dagen lang voorzien van kleurrijke bloemwerken waarin haar lievelingsbloem Lathyrus is verwerkt. De bloemstukken zijn opgemaakt in de rieten bloemenmanden die de jonge Juliana op Het Loo werden
aangeboden en daarna bewaard in de paleisdepots. In de Prinses Juliana-kamer staat Lathyrus afkomstig uit de kwekerij van Paleis Soestdijk.

Daarnaast is in het Stallencomplex van Het Loo de Nationale
Tentoonstelling van de Nederlandse Lathyrus Vereniging te zien, met inzendingen van onder meer het Wellantcollege MBO uit Aalsmeer en diverse amateurkwekers. De Prinses zal de tentoonstelling op donderdag 6 juli bezichtigen.
Provincie:
Tag(s):