maandag, 20. november 2006 - 20:46

Redders in het zonnetje

Noordwijk aan Zee

Afgelopen vrijdagavond vond in het Palace Hotel in Noordwijk het benefietgala plaats van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Tijdens het galafeest vonder er optredens plaats van onder andere van Liesbeth List en Linda Wagenmakers. De opbrengst van het benefietgala was € 291.550,- op, en daarmee bijna € 100.000,- meer dan vorig jaar. De opbrengst is bestemd voor het Reddersfonds, die er opleidingen, trainingen, verzekeringen en overlevingspakken van bekostigt.

Tijdens het Benefietgala werden ruim 300 genodigden geamuseerd door muzikale intermezzo’s van Liesbeth List en Linda Wagenmakers, onder begeleiding van de Marinierskapel. Voormalig minister van Verkeer & Waterstaat, thans burgemeester van Almere en Voorzitter van de Koninklijke Schuttevaer, Annemarie Jorritsma deed een goed woordje voor de KNRM.

In maritieme sferen was er wederom een fraai dinerprogramma opgesteld, gepresenteerd door Peter Tuynman onder het motto ‘Wordt de vreugde soms vermengd met droefenis’. Eregast van de avond was Ane Ruijg, die als Terschellinger reddingsbootschipper alle reddingsmannen vertegenwoordigde.

De KNRM, die werkt met 900 vrijwilligers en daarbij de hulp heeft van 75.000 donateurs, heeft de steun van het bedrijfsleven vooral nodig voor de jaarlijkse exploitatiekosten. Het Palace Hotel draagt daar met de organisatie van het jaarlijkse Benefietgala graag een steentje aan bij. KNRM voorzitter Cees van Duyvendijk sprak het laatste dankwoord, met name gericht aan de aanwezige ondernemers die de voortgang van de KNRM mede mogelijk maken.

Het volgende KNRM Benefietgala staat gepland voor vrijdag 16 november 2007. De opbrengst van de door Christie’s georganiseerde veiling, de tafelopbrengst van het gala en een paar anonieme donateurs leverde een bedrag € 291.550,- op.
Provincie:
Tag(s):