woensdag, 15. maart 2006 - 15:35

Stadsplattegrond Almere

Almere

Op 21 maart onthult Henk Smeeman op het Stadhuisplein de Stadsplattegrond van het nieuwe centrum van Almere. Vanaf die dag worden de Stadsplattegronden verspreid over het Stadshart geplaatst. Voor de Almeerders is het een ware uitdaging om straks een heel nieuw centrum te leren kennen.

Vanaf 25 maart zullen de winkels in een deel van het nieuwe centrum de deuren openen. Een nog totaal onbekend gebied voor de bezoekers. Met de nieuwe Stadsplattegronden vinden de bezoekers gemakkelijk hun weg.

De Stadsplattegrond werd in opdracht van de gemeente Almere ontwikkeld. Het bijzondere daaraan is, dat niet alleen straten worden aangegeven, maar men ook kan zien waar de winkelstraten zijn en waar horeca te vinden is. Ook enkele winkels staan op de kaart gemarkeerd als belangrijk herkenningspunt voor de ‘zoekende bezoeker’.

Verder staan de parkeergarages, locaties van de Fietswacht, de openbare toiletten en andere belangrijke instellingen op de kaart aangegeven. Voor openbaar vervoergebruikers is exact te zien waar de bushaltes zijn. Voor de fietsers is duidelijk waar de meest gunstige Fietswacht,de gratis bewaakte fietsenstalling, is gesitueerd.

In het derde kwartaal van 2006 wordt de kaart geactualiseerd. Dan zullen namelijk nog meer winkels open gaan en wordt een groter gebied voor het publiek bereikbaar
Provincie:
Tag(s):