donderdag, 15. juni 2006 - 16:01

Twee aanhoudingen in zaak Echtenerbrug

Leeuwarden

De politie Fryslân heeft een 18-jarige man en een 30-jarige man uit Joure aangehouden, die worden verdacht van een gewelddadige overval op een 69-jarige man in zijn woning in Echtenerbrug in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 april jl.
Het slachtoffer is bij de overval lichtgewond geraakt. Er is geen buit gemaakt. Beide mannen hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. De politie is de mannen via tips op het spoor gekomen.

De 18-jarige man zou de overval hebben gepleegd, samen met een man naar wie de politie nog op zoek is. De 30-jarige man zou als chauffeur hebben opgetreden. De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft zijn gevangenhouding gisteren met dertig dagen verlengd. Hij is op 30 mei jl. aangehouden.

De 18-jarige man is op 15 mei jl. aangehouden, nadat hij in de nacht van 14 op 15 mei jl., samen met een 18-jarige man uit Maassluis, een inbraak in een kantoor in Zwolle had gepleegd. De mannen hadden daarbij beeldschermen, computers en laptops weggenomen. Een 21-jarige man uit Joure zou voor deze inbraak informatie hebben verschaft. De beide 18-jarigen verblijven sinds hun aanhouding in voorlopige hechtenis. De voorlopige hechtenis van de 21-jarige informant is gisteren opgeheven.

Op 16 mei jl. is een 33-jarige vrouw uit Zwolle en op 20 mei jl. een 29-jarige man uit Maassluis aangehouden. De vrouw wordt verdacht van medeplichtigheid aan de inbraak in Zwolle en beiden worden verdacht van heling van de daar gestolen goederen. Het tweetal, dat elke betrokkenheid ontkent, verblijft niet meer in voorlopige hechtenis.

De 18 en 21-jarige Jousters en de 29-jarige Maassluiser worden ook nog verdacht van handel in verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):