woensdag, 15. februari 2006 - 9:23

Uitwijktest online back-upsoftware MKBackup geslaagd

Haarlem

Er ontpoppen zich in zeer korte tijd vele aanbieders op het gebied van online back-up, niet onlogisch want ook de vraag neemt alsmaar toe. Kortom het outsourcen van de back-up is een actueel onderwerp. Echter het uitbesteden van je de back-up, van veelal belangrijke bedrijfsgegevens, doe je niet zomaar aan de eerste de beste aanbieder. De belangrijke en betrouwbare bedrijfsgegevens moeten niet zomaar op straat komen te liggen.

Het is de angst van elke ondernemer: op een morgen ontdekken dat alle computers zijn gestolen en dat de geautomatiseerde bedrijfsgegevens daarmee eveneens zijn verdwenen. Deze gedachte speelde ook bij International Quality Ingredients met vestigingen in Coevorden en Ermelo.

International Quality Ingredients (IQI) is een internationaal opererend bedrijf, en heeft zich gespecialiseerd in de handel in bestanddelen van hoge kwaliteit hoofdzakelijk voor huisdieren maar ook dier voer en vis voedsel. Overal ter wereld levert het bedrijf haar producten en wilde weten als er brand uitbreekt in haar kantoor of een andere crash en moet uitwijken naar een andere locatie of het dan niet haar belangrijke bedrijfsdata kwijt is.

Sinds begin 2005 maakt International Quality Ingredients al gebruik van de online back-upsoftware van MKBackup. Hoewel de rapportages van de software aangaven dat de back-up succesvol was heeft zij aan haar automatiseringspartner Loko IT-specialisten gevraagd om een uitwijk test uit te voeren met de back-upsoftware van MKBackup.

“Ja, na het installeren van Windows op de nieuwe server en de installatie van de MKBackup software was het zonder problemen mogelijk om gebackupte bestanden terug te zetten op nieuwe server. De effectieve tijden voor het restoren waren ongeveer: 30 minuten voor de Active Directory, 45 minuten voor MS Exchange en 45 minuten voor de MS SQL databases.� aldus de heer A. Leeflang systeemengineer bij Loko IT-specialisten..

"Na het installeren van Windows op de nieuwe server en de software van MKBackup waren de bestanden in 6,5 uur teruggehaald via het internet. Voor deze test is geen gebruik gemaakt van de bezorgservice van MKBackup wat ervoor gezorgd had dat de bestanden gegarandeerd binnen 4 uur op de nieuwe locatie aanwezig zijn. Echter is voor het terughalen van 50GB een download tijd van 6,5 uur een goede prestatie." aldus de heer J. Lelsz projectmanager bij Loko IT-specialisten.

“Na het terughalen van de bestanden, opgeslagen op de server van MKBackup, bleek de nieuw server een kopie van huidige server te zijn. Wel bleek dat niet alle noodzakelijke bestanden waren geselecteerd. Iets wat echter niets afdoet aan de werking van MKBackup� aldus de heer Leeflang.

"Na het terughalen van de bestanden opgeslagen op de server van MKBackup bleek de nieuwe server een volledige kopie van de huidige server waardoor de test succesvol is gebleken. Er is wel gebleken dat men nog niet alle benodigde bestanden had geselecteerd in de software, iets wat echter niets afdoet aan de werking." aldus Lelsz.

“Ja, na het doorlopen van de restore optie binnen MKBackup startte de download automatisch. De werking is heel intuïtief en de bestanden zijn snel teruggezet� aldus de heer Leeflang.

"Voor het terughalen is een internetverbinding nodig, dat was lastiger op de test server maar nadat internet was aangesloten was de werking heel intuïtief en waren de bestanden heel snel teruggezet." aldus Lelsz.

Doordat MKBackup voldoet aan de eisen gesteld in de PCI 3 kunnen wij onze klanten de garantie geven dat onze datacenters echte kluizen zijn en dat er met moderne en state of the art hardware wordt gewerkt, dat systemen dubbel zijn uitgevoerd, dat internet verbindingen aan hoge eisen voldoen en dat professionele noodstroom voorzieningen voor handen zijn.

Ondernemers die bang zijn dat hun kostbare bedrijfsgeheimen met MKBackup zomaar op het internet belanden, hoeven zich geen zorgen te maken. De data wordt versleuteld via het internet verzonden. Daarnaast zijn de gegevens uitsluitend oproepbaar met een wachtwoord dat zelfs bij MKBackup niet bekend is, en tot slot biedt MKBackup een optimaal beveiligde opslagserver op twee fysieke locaties door middel van o.a. 24-uursbewaking, noodstroomvoorziening en de hoogste mate van brandveiligheid.

Omdat MKBackup ervoor zorgt dat er elke dag automatisch een back-up van alle gegevens wordt gemaakt (of naar wens vaker), heeft de ondernemer altijd al zijn actuele gegevens op elke gewenste plek en op elk gewenst tijdstip binnen handbereik.

Uit onderzoek is gebleken dat veel ondernemers vergeten hun data zorgvuldig te bewaren, terwijl de kans op verdwijning of beschadiging e.d. groot is. Het nieuwe back-upprogramma komt dan ook als geroepen. Vanwege de lage maandkosten en de overbodigheid van speciale hardware is MKBackup bovendien ook nog eens goedkoper dan gebruikelijke back-upmethodes. Via een eenvoudig maandabonnement is elke ondernemer verzekerd van dagelijkse gegevensopslag en de mogelijkheid altijd en overal alle data terug te kunnen zetten.

Toch heeft circa 70% van de ondernemers geen tot weinig maatregelen getroffen ter beveiliging van data op de computer. MKBackup is een zelfstandig internationaal opererende dienstverlener op het gebied van online back-up software met 8 medewerkers. MKBackup is actief in o.a. Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.
Categorie:
Tag(s):