vrijdag, 7. april 2006 - 8:30

Voor bekeuring het bos in

Nijmegen

Een 35-jarige man uit Groesbeek had woensdagmiddag rond 14.55 uur blijkbaar in de gaten dat de politie op de Scheidingsweg bezig was met een controle. Daarom stopte hij, stapte uit en liep het nabij gelegen bos in. Eén van de agenten had gezien dat de man, toen hij in zijn auto reed, geen gordel om had.

Hij gaf dat per portofoon door aan zijn collega die een eind verderop stond om bestuurders bij constatering van de overtreding een stopteken te geven. De bestuurder stopte echter halverwege, stapte uit en liep het bos in. De agent die de bestuurder een stopteken had willen geven, ging er achteraan en sprak de bestuurder aan. De bestuurder zei dat hij de autogordel wel om had gehad.

De agent vroeg de man naar zijn legitimatiebewijs, maar dat had hij niet bij zich. Omdat de agent twijfelde of de man wel de juiste gegevens omtrent zijn identiteit opgaf besloot hij hem aan te houden.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij twee bekeuringen kreeg, één voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs
Provincie:
Tag(s):