woensdag, 28. juni 2006 - 11:08

'Vreemd ritueel' in Doornse bos

Doorn

In Doorn is er onrust ontstaan door een vreemd ritueel dat op zondag 25 juni 2006 heeft plaatsgevonden. Omstreeks 11.00 uur zag een getuige aan de Ludenlaan een 10-tal personen in het Ludenbos staan. Deze personen, waaronder enkele kinderen, stonden bij elkaar. Er werd muziek gedraaid, bloemen gelegd en een plastic waterzak ophangen. Ook werd gezien dat er iets op de grond werd uitgestrooid. De getuige vond het vreemd, maar belde op dat moment niet de politie.

Omdat de getuige het niet geheel vertrouwde, nam hij een dag later contact op met de politie. Agenten troffen een hoeveelheid as aan en de waterzak met bloemen. De agenten werden daarbij aangesproken door buurtbewoners die verontrust waren over hetgeen daar had plaatsgevonden. De omgeving is een plek waar ook regelmatig kinderen spelen.

De politie verzoekt diegenen die bij dit ritueel aanwezig zijn geweest en/of andere getuigen zich te melden bij de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844. Dit alles om meer duidelijkheid te krijgen wat hier heeft plaatsgevonden en om de verontruste bewoners te kunnen informeren.
Provincie:
Tag(s):