dinsdag, 11. april 2006 - 12:20

Wie kent deze fiets?

Enschede

Op zaterdag 8 april vond om 11.30 uur een beroving plaats op de Wesseler-Nering in Enschede. Een 47 jarige Enschedese en haar 52 jarige man hadden gewinkeld in het winkelcentrum Zuid en liepen naar hun auto op de parkeerplaats tegenover de ingang naar de bibliotheek. Terwijl zij daar liepen naderde hen van achteren een jongen op een fiets. Deze jongen probeerde de portemonnee, die de 47 jarige vrouw in haar hand hield weg te grissen. Toen de portemonnee daarbij op de grond viel, ging de jongen er op zijn fiets vandoor in de richting van De Kiepe.

Het echtpaar zag even later vanuit hun auto de dader op De Reuver fietsen en volgden hem. De knaap probeerde te vluchten, maar reed zich vast. De 52 jarige zag daardoor kans uit te stappen en de knaap vast te pakken. De jongen wist zich echter los te rukken en rende weg in de richting van de Buurserstraat. Zijn fiets, waaraan een tas met boodschappen hing, bleef achter.
De 47 jarige had een pijnlijke schouder overgehouden aan de beroving en deed aangifte bij de politie.

De politie nam de fiets in beslag. Het betreft een damesfiets van het merk ATLAS, kleur blauw met zwarte spatborden en bagagedrager, een paarse voorvork en stuur. (zie foto)

Het signalement van deze dader komt overeen met die van de dader van een beroving op donderdag 6 april, eveneens op de Wesseler-Nering, waarbij op soortgelijke wijze een mobiele telefoon werd gestolen. Zie voor dit persbericht het cursief weergegeven bericht hieronder.

Op donderdag 6 april stond om 10.30 uur een 26 jarige Enschedese met haar mobieltje te bellen op de Wesseler-Nering in Enschede. Opeens werd haar het toestel uit haar hand gegrist door een jongen op een fiets. De jongen reed daarna weg in de richting van de Lintveldebrink. De jongen wordt als volgt omschreven: ongeveer 24 jaar oud, donker haar op schouderlengte. Hij droeg een donker petje, lichte trui, spijkerbroek en lichte sportschoenen.

De politie komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-042913)
Provincie:
Tag(s):