donderdag, 23. maart 2006 - 13:02

Win een fiets van de provincie

Op woensdag 22 maart werd het eerste bordje van de fiets-knooppuntenstructuur Zeeland geplaatst. Gedeputeerde Toine Poppelaars verrichtte de feestelijke plaatsing van het bordje samen met wethouder Ton Croné van gemeente Schouwen-Duiveland bij Ouwerkerk.

Net als veel inwoners van Zeeland, vindt Toine Poppe-laars 'fietsknooppuntenstructuur' of 'fietsbewegwijzerings-systeem' geen goede naam. Daarom roept hij inwo-ners van Zeeland op om een leuke naam te verzinnen voor de fietsknooppunten-structuur Zeeland. De inzender van de leukste naam wint een fiets. Informatie over deelname staat op www.zeeland.nl/fietsprijsvraag

Een deskundige jury onder leiding van Toine Poppelaars zal de inzendingen be-oordelen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de opening van de fietsknooppuntenstructuur Zeeland op 15 mei 2006. Medewerkers van de provincie Zeeland zijn uitgesloten van deelname.

De plaatsing van het eerste bordje is de officiële start van de aanleg van de fietsknooppuntenstructuur in Zeeland. De fietsknooppuntenstructuur bestaat uit fietspaden, wegen, routes en attractiepunten die samen een netwerk vormen. Kruisin-gen van wegen en fietspaden vormen de knooppunten.

De fietsknooppuntenstructuur is 1 mei klaar en vanaf dan kunnen fietsers met behulp van dit systeem zelf korte en lange fietstochten door heel Zeeland samenstellen.
Provincie:
Tag(s):