maandag, 29. januari 2007 - 15:22

Achtervolging eindigt op erf, bestuurder voortvluchtig

Dodewaard

Surveillerende agenten in Dodewaard stelden zaterdagavond nader onderzoek in naar aanleiding van het rijgedrag van een automobilist.Die reed met hoge snelheid en ramde bijna een vluchtheuvel.De agenten zetten de achtervolging in, ondanks stoptekens reed de bestuurder door.

Bij de rotonde Dodewaardsestraat met de Bonegraafseweg ging de bestuurder de Bonegraafseweg op richting Ochten. Plotseling sloeg de man af een erf van een boerderij op en reed met - nog steeds hoge snelheid - naar een stal. Daar stopte de bestuurder de auto en ging er, samen met een passagier, te voet vandoor.

De agenten wisten deze passagier, een 12-jarige jongen uit Ochten, bij de kladden te grijpen. Hij werd aangehouden en is inmiddels verhoord.

De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen. Tijdens overbrenging naar het politiebureau vertoonde de auto diverse technische gebreken. De agenten vonden dit zo gevaarlijk dat zij besloten de auto verder door een bergingsauto te laten vervoeren. Onderzocht is of de auto gestolen was. Intussen blijkt dit niet zo te zijn. Nader technisch onderzoek aan het voertuig wordt ingesteld.

De bestuurder van de auto is nog voortvluchtig.
Provincie:
Tag(s):