maandag, 26. maart 2007 - 12:32

Bomruiming: 64 woningen tijdelijk ontruimd

Eindhoven

Recent zijn in de wijk Meerhoven in Eindhoven opnieuw vier niet-ontplofte vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Drie bommen worden op dinsdag 3 april onschadelijk gemaakt en één bom op woensdag 4 april. Uit voorzorg moeten op dinsdag 3 april in de Eindhovense wijk Meerhoven in totaal 64 woningen worden ontruimd.

Voor de ontmanteling van de bom op 4 april is ontruiming van woningen niet nodig. Dit maakt de gemeente bekend.Eén van de vier bommen is een Amerikaanse duizendponder (de andere drie vijfhonderdponders). Deze bom ligt dicht bij woningen in Meerhoven en daarom is gedeeltelijke ontruiming van deze wijk noodzakelijk.

Bewoners moeten op 3 april hun woning om 08.30 uur hebben verlaten. Vanaf dat moment mag niemand het veiligheidsgebied meer in. Het gebied mag pas weer worden betreden als via Omroep Brabant het sein veilig is gegeven (naar verwachting rond 14.00 uur) of wanneer bewoners een sein veilig via de sms-berichtendienst hebben ontvangen. Bewoners die hun huis uit moeten worden, voor zover gewenst en nodig, opgevangen in Zanderij ‘De Stuijverij’ aan het Zandkasteel in Meerhoven. Voor vervoer van minder validen van en naar het zorgcentrum wordt gezorgd. Betrokken bewoners zijn persoonlijk geïnformeerd.

De gemeente Eindhoven biedt burgers opnieuw de SMS-berichten aan over de voortgang van de bomruiming. Iedereen die op de hoogte wil blijven van de voortgang van de bomruiming kan een SMS-bericht met de tekst bom meerhoven aan sturen naar 7171. Deze service is kosteloos.

Aanmelden kost alleen eenmalig de telefoonkosten van een sms'je waarmee ze zich aanmelden. Deze dienst kan vanaf donderdag 29 maart worden ingeschakeld. SMS-berichtgeving is een uitkomst voor alle mensen die op de hoogte willen blijven van het verloop van de ruiming en die niet de beschikking hebben over een radio of een pc met internetverbinding. Zij krijgen bericht zodra het gebied weer is vrijgegeven. Ook als de operatie sneller of later is afgerond dan gepland, worden zij via SMS geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):