donderdag, 15. februari 2007 - 16:36

Café ‘Ich & Dich’ mooist versierde café tijdens carnaval

Sittard

Café ‘Ich & Dich’ aan de Markt in Sittard is door De Bielemen van De Marotte uitgeroepen tot het "sjoonst verseierde Zittesje kaffee". De onderscheiding wordt dit jaar voor de 13e keer uitgereikt tijdens carnaval. Het café is gedurende het gehele vastelaovesseizoen herkenbaar aan een speciale plaquette, die de kastelein op een goed zichtbare plaats ophangt. Het daarop volgende jaar ontvangt het café een oorkonde van De Bielemen.

Het café is versierd in het thema ‘De Teun van Toon’. Prominent aanwezig zijn mooie grote foto’s van wijlen Toon Hermans in een soort popart stijl met rood, geel en groene schijn. Toon verwijst naar noten en natuurlijk Toon Hermans. Toon is de link naar muziek, de actualiteit van de jaarorde van De Marotte dit jaar. Teun verwijst naar Toon, maar ook naar grimassen, de clown. Langs de muren zijn grote muziekbalken met muzieknoten gemaakt. Er hangen teksten van oude Zittesje vastelaovesliedjes (bijvoorbeeld ‘Vraog d’n Heer èns’, ‘Oukouk’, ‘Mòmmegezichte, apeneutjes, böl’ en ‘Hawt mèr aan’). Aan het plafond hangen slingers en muzieknoten. Ook de buitenzijde is bijzonder fraai; natuurlijk het thema, maar ook een rood, geel, groene overdekking. Uit de luidsprekers klinkt Sittardse muziek.

De uitbaters Natasha Mostert en Patrick Schaekens hebben woensdagavond de wisseltrofee, een plaquette, uit handen van de carnavalsvereniging De Marotte ontvangen.
Provincie:
Tag(s):