zaterdag, 7. april 2007 - 19:59

Conflict nachttrein na zomer bespreekbaar

Den Bosch

Het provinciebestuur in Den Bosch gaat pas na de zomer het conflict over de nachttrein met de stadsbesturen van Tilburg, Eindhoven, Breda en Den Bosch oplossen. Na de zomer heeft volgens gedeputeerde Eric Janse de Jonge het provinciebestuur de juiste informatie voor een uiteindelijk verder overleg.

Het conflict huist zich in de bijdrage die de gemeentes is gevraagd om mee te betalen aan de nachttrein, die een verbinding moet vormen met de Randstad. Aanvankelijk had provinciale staten een bijdrage gevraagd van een ton, maar dat is verhoogd tot 2,7 ton.

De stadbesturen vinden dat onaanvaardbaar, dat zo de lasten gelijkmatig verdeelt worden, omdat het een initiatief vanuit de Provinciale staten is. Deze week is dat in een gezamelijk schrijven aan de provincie medegedeelt.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de verbinding met de randstad op 9 december van start gaat, als de nieuwe dienstregeling van de NS ingaat. Of dat gaat gebeuren is nog niet geheel bekend, omdat nog een andere partij grote bezwaren heeft tegen de nachttrein. Spoorbeheerder Pro-Rail heeft grote bezwaren, omdat het nachtelijk onderhoud aan het spoor door de nachtelijke ritten in het gedrang gaat komen.

Minister Camiel Eurlings is door de provincie gevraagd om mee te zoeken naar een oplossing.
Provincie:
Tag(s):