zaterdag, 8. december 2007 - 20:26

Dronken Pool ramt woning

Wervershoof

Een 20-jarige dronken Poolse bestuurder van een bestelbus verloor in de nacht van vrijdag 7 december op zaterdag 8 december rond 01.20 uur de controle over het stuur van zijn bestelbus en ramde daarna een pui van een woning aan de Hoek in Wervershoof.

De man reed over het Zijdwerk en kwam uit de richting van Hoogkarspel. In de flauwe bocht bij de Hoek verloor hij, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de macht over zijn stuur en reed vervolgens met de voorkant van zijn bus tegen de voorpui van een woning.

Het voorraam en een gedeelte van de muur van de woning waren, evenals de bus, zwaar beschadigd. De brandweer moest de bestuurder uit zijn benarde positie bevrijden. In de woning deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De pui behoefde niet gestut te worden.

De bestuurder werd per ambulance met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht waar bloed van hem werd afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. De uitslag volgt over 14 dagen. Een tweede inzittende van de bestelbus vluchtte na de aanrijding. Hij of zij werd niet meer in de omgeving aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):