maandag, 7. mei 2007 - 13:34

Engelstalig radioprogramma voor Omroep Zeeland door studenten

Middelburg

Studenten met het keuzevak journalistiek aan de Roosevelt Academy te Middelburg zullen vrijdag 11 mei een radioprogramma maken voor de regionale omroep. Het Engelstalige programma is gericht op jonge volwassenen in de provincie Zeeland. Het heet THE WIRE en wordt live uitgezonden op Omroep Zeeland tussen 19.00-20.00 uur (87.6 MHz op de kabel en 87.9 MHz en 98.4 MHz FM in de ether)

De 24 studenten hebben met hun docent, Anya Luscombe (voormalig BBC journaliste) en Omroep Zeeland verslaggever en presentator Remco van Schellen drie weken aan het project gewerkt. Deze opdracht vormt het laatste deel van de cursus die 15 weken heeft geduurd.

Het is de eerste keer dat Omroep Zeeland een Engelstalig programma uitzendt en ook de eerste keer dat het meedoet met een studentenproject. Remco van Schellen is zeer enthousiast over de samenwerking.

De Roosevelt Academy is een internationaal university college van de Universiteit Utrecht, gevestigd in Middelburg. Studenten volgen een brede Liberal Arts and Sciences universitaire bacheloropleiding (gemodelleerd op het Amerikaanse systeem) waarin ze vakken van verschillende disciplines combineren. Het vak “Advanced English: Journalism� wordt gegeven in het Academic Core department.

De studenten zijn getraind door mediaspecialisten ter ontwikkeling van hun vaardigheden in zowel de traditionele als de nieuwe media. Prominente journalisten als Rick Nieman kwamen hun ervaring delen met de studenten. Medewerkers van de Engelstalige sectie van de Wereldomroep, Radio Netherlands, gaven ook gastcolleges en workshops.

De studenten hebben veel moeten schrijven in de intensieve cursus, met name voor radio en voor hun eigen website. Zij namen ook deel aan een training voor het doen van interviews en het presenteren op de radio.
Provincie:
Tag(s):