maandag, 12. februari 2007 - 16:16

Gemeente vervangt alle stempassen

Breda

De gemeente Breda gaat alle stempassen voor de komende Provinciale Staten verkiezingen opnieuw versturen. Door een fout in het drukproces blijkt dat een onbekend aantal inwoners twee stempassen heeft gekregen. Op woensdag 21 februari krijgen alle 129.399 stemgerechtigde inwoners een nieuwe stempas met een begeleidende brief in de bus. De nieuwe stempas is geel van kleur.

Vorige week werd duidelijk dat drie mensen een dubbele pas hadden gekregen. Inmiddels blijkt dat de drukker niet kan garanderen dat het bij die drie adressen blijft. De gemeente kan dus niet uitsluiten dat er meer inwoners twee passen hebben ontvangen.

De nieuwe passen krijgen een andere kleur. De inwoners kunnen de eerder ontvangen blauwe passen weggooien. Alle inwoners die inmiddels een onderhandse machtiging hebben verleend, moeten dat opnieuw doen, omdat die machtiging op basis van de oude pas niet meer geldig is. Via de begeleidende brief bij de nieuwe stempas en via gemeentelijke informatiekanalen als de verzameladvertentie in het Stadsblad, internet en advertenties in overige bladen zal de gemeente haar inwoners op de hoogte stellen van de nieuwe stempas.
Provincie:
Tag(s):