woensdag, 13. juni 2007 - 7:18

Gevangenisstraf geëist voor 'reltoerist'

Utrecht

Dinsdag heeft de officier van justitie vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, geëist tegen een 60-jarige man die ervan verdacht wordt tijdens de rellen in Ondiep op 13 maart te hebben ingereden op enkele leden van de Mobiele Eenheid.

Vanuit stilstand gaf de man die avond tot twee keer toe flink gas zodat hij met een aanzienlijke snelheid eerst op drie en daarna op twee leden van de MR inreed. Bovendien was de man op dat moment onder invloed van alcohol. Hem werd derhalve poging doodslag ten laste gelegd. De zitting was voor de meervoudige kamer.

De officier stelde dat de 40 km per uur voldoende is om de dood tot gevolg te hebben. Terecht hebben de agenten gevreesd voor hun leven. "U heeft uw auto als moordwapen gebruikt."
Bovendien sprak hij zijn verbazing uit over het feit dat de man zich nu juist die avond in de wijk bevond waar hij niet woont. "U wist dat er onrust was en besloot toch met de auto en twintig glazen bier op in de wijk te gaan kijken. Tijdens de rellen in Ondiep is de term reltoerist ontstaan", sprak de officier, "en u bent hier een voorbeeld van." Hij eiste 15 maanden gevangenisstraf waarvan vijf voorwaardelijk, een proeftijd van twee jaar en onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een periode van twaalf maanden. Voor het rijden onder invloed eiste hij een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een periode van zes maanden.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):