maandag, 12. februari 2007 - 16:08

Gratis met de bus tijdens carnaval

Tilburg

Tijdens carnaval kunnen reizigers op de stadsbussen in Tilburg gratis reizen. Dit geldt voor de stadsbussen lijn 1-9, de wijkbussen W1 en W3 en de Nightliners naar Tilburg Noord, Udenhout en Reeshof. Het gaat om een proef, betaald door de gemeente.

Op 5 februari 2007 heeft de gemeenteraad van Tilburg ingestemd met een initiatiefvoorstel voor gratis busvervoer tijdens carnaval. De provincie Noord Brabant, die opdrachtgever is van het openbaar vervoer in Tilburg, heeft met de actie ingestemd. De gemeente Tilburg stelt zelf geld ter beschikking voor de gratis busvervoeractie en verwacht dat het tussen de 40.000 en 50.000 euro kost.

Het gratis reizen gaat in op vrijdag 16 februari om 17.00 uur en eindigt op dinsdagavond 20 februari om 03.00 uur. Op maandag en dinsdag is de vakantiedienstregeling van kracht.

Ondanks de korte voorbereidingstijd heeft de gemeente in goed overleg met Veolia Transport (voorheen BBA) toch de mogelijkheid gevonden om enkele extra bussen in te zetten. Veolia zet deze vooral op de drukste momenten in.
Provincie:
Tag(s):