zondag, 29. april 2007 - 15:29

Grote rookwolken door broei in potgrond

Amsterdam

De brandweer van Amsterdam is om 14.00 uur zondagmiddag bezig geweest met de bestrijding van broei in een groter hoop potgrond bij een bedrijf aan de Ankerweg in het Westelijke Havengebied. Rond 14.00 uur werd de brandweer gewaarschuwd nadat de brand in de potgrond werd ontdekt. Er vielen geen gewonden.

De brandweer heeft direct bij aankomst ingezet op de blussing van de berg potgrond. Daarnaast is door middel van waterschermen de rookontwikkeling afgeschermd. De brandweer gebruikte sjofels van het bedrijf om de potgrond uit elkaar te rijden.

Dit was nodig omdat alleen dan het water de brand kan bereiken en deze volledig kan worden geblust. Daarnaast heeft de havendienst geassisteerd met twee blusboten. Om deze brand te blussen was een grote hoeveelheid water nodig. Daarom schaalde de brandweer op naar zeer grote brand.

De brandweer heeft metingen verricht in het gebied dat in de rook lag. Hier werd geen verhoogde concentratie van schadelijke stoffen gemeten. Wat de oorzaak is geweest van de brand is nog niet duidelijk.
Provincie:
Tag(s):